Operatører

Har ansvaret for at filmen kører, at alle biografgængere er blevet billetteret, og at der er ro og orden i salen under forestillingen.

– Filmen startes via en computer.
Du skal derfor have almindeligt teknisk håndelag, og ikke være computerforskrækket, men det er på den anden side ikke sværere end at starte en dvd afspiller….

-Du skal ikke selv programmere noget.

– Der er en detaljeret tjekliste, så det er svært at gøre noget galt.

– Du har ansvaret for at filmen kører, og dermed også for at rekvirere hjælp hvis der er problemer.

– Du har også ansvaret for at tænde informationsskærmen i foyeren.

– Da operatøren ofte har tid mens gæsterne kommer, har operatøren også ansvaret for at der ikke mangler kaffe, inden gæsterne lukkes ind i salen, og hjælper også billet/kiosksælgeren med at sælge billetter og slik/drikkevarer.

– Oftest vil operatøren også skulle billettere biografgængerne i døren ind til salen. Der er krav fra filmudlejerne om, at der afrives en snip på alle billetter, der sælges til en forestilling, efterhånden som folk lukkes ind i salen.
Der kan være perioder, eller forestillinger, hvor der er så travlt, at kontrollant opgaven varetages af andre. Men det er som udgangspunkt operatørens ansvar.

– Operatøren har også ansvaret for, at der er ro og orden i salen under forestillingen, og har pligt til at skride ind, såfremt nogen biografgængere udviser en uhensigtsmæssig, forstyrrende, eller generende adfærd.
Operatøren må ikke opholde sig i salen under hele filmen.

– Operatøren skal lige som resten af de frivillige deltage i oprydning og rengøring af biografen efter den eller evt. de aktuelle forestillinger.

Operatøren skal møde 45 minutter før forestillingen. Så har han tid til at få tændt fremviseren og få den varmet op, få sat kaffe over, og få tændt informationsskærmen i foyeren, og få gjort klar til at afspille filmen.

– Fælles for alle opgaverne i biografen er, at man hjælper hinanden.